Home » Вести » Дали на Скопје му требаaт спонзоруши со диплома?
sponzorusa

Дали на Скопје му требаaт спонзоруши со диплома?

Бизарно ама се реализира. Идејата е предлог на Карла и Алан, основачките на првиот универзитет во светот наменет за “спонзоруши”. Универзитетот се вика “Sugar daddy” и од самото име може да се сфати дека е за девојки кои бараат богати или поворасни луѓе кои се моќни финансиски и се ќе им купуваат и удоволуваат. Освен по самото име, во овој т.н Универзитет ќе се полагаат следните предмети, сексуалност, меѓусебен однос, разбирање и привлекување. Да се разбереме, се наоѓа во Њу јорк. Од друга страна пак, ова е добра база на девојки и за богатите мажи кои сакаат некоја млада и убава партнерка до нив.

До каде стигна светот? Каде сме ние?

Hugh Hefner, Crystal Harris

Со оглед на се позачестеното користење на зборот “спонзоруша” кај нас, посебно во главниот град, можеби е повеќе од потребно да се отвори ваков Универзитет. Барем спонзорушите ќе бидат со диплома, докажани и стручно образувани. Но, кај нас некако работите се гледаат од другата страна па ќе им е незгодно да се пријават.

Веројатно послатко е да бидеш спонзоруша во сенка? Да, во сенка – ама се да ти цути. Ако некои го оправдуваат поради финансиска поткрепа, другите строго го осудуваат истото.

Продавањето душа, позајмувањето убавина и споделувањето на креветот со некој кој само може да плати пари е далеку од вистински пазар. Пазарот на вредност и себепочит.

Јавна тајна се студентките кои се нудат на стари финансиски добро потковани господа за да не ги почувствуваат “студентските маки”. Но да се разбереме, не се работи само за студентски. Добро ситуирани девојки кои едиствена работа во денот е да се разубавуваат (и задолжително да го задоволат спонзорот) исто така се дел од оваа нова генерација девојки. Но, демократски е секој да има право на свој избор, нели!?

Но, можеби има и некое друго оправдание, или?

Коментари

 1. [email protected] вели:

  pa sponozorushi u skopje 99% se so diplomi…..od razliciti falkulteti nego finta e sto nemamt rabota pa ke se spozoriraat…jebiga batkovi grujo ve dovede do takva situacija ….da nie makedoncite u svoja drzava bideme narod od vtor red….toprva ke se primetuva….a glupite arnauti gi stavile da dobrite mesta…go prasuvash za nesto ….a on onaa arnaucka faca deformirana kako od neznam koja planeta da e …ti odgovara: AAAAAAAAAAA….pa jas ne znam da go prasam kolegata……ARNAUCKA RABOTA….

  1. sponzor вели:

   serojko te molam ne navreduvaj. toa sto se slucuva kaj nas se slucuva vo celiot svet taka da nemoj celata svoja negativna energja da ja prefrlis na tie sgo gi ebat kaurskite sponzorusi

 2. Hristo tatarchev вели:

  dok po zemlji svashta rade na tv-u limunade! Baba Jula Riblja corba!:)