Home » Вести » Со јова вежби до помалку килограми!
yoga-workout-routine-shapeshifter-yoga-help

Со јова вежби до помалку килограми!

Вишокот на килограми не мора да се реши само со кардио вежби и одење во теретана. Новиот пристап во јогата не им дава простор на масните наслаги. Античката комбинација на вежби и медитација може да биде поефикасна од други видови на вежби бидејќи во текот на согорувањето истиот број на калории ќе нанесе многу помала штета на телотот. Посебно дизајниран програм во овој контекст е т.н Shapeshifter Yoga  што топи повеќе масни наслаги отколку џогинг.

Тоа не делува така ако гледате фотографии од стереотипните јога вежби. Крис Фондран е стручно лице за вежбање и анатомија на тело. По серија на лабораториски експерименти, утврдила дека потрошните калории раснат по извесно време дури и на наједноставните пози. Но, јогата многу помалку ги оптеретува нозете и колковите отколку строгиот режим кој значи трчање.

six-yoga-poses-for-beginners.-Namaste

Уште еден начин на кој јогата допринесува губење на тежината е опуштањето и растерувањето на стресот. Физички, психички или емотивен напор предизвикува лачење на хормонот кортизол кој го тера човечкиот организам да јаде повеќе.