Home » Вести » “Skopje Pride Week” по втор пат започнува од утре
Pride-Week-2013

“Skopje Pride Week” по втор пат започнува од утре

Binary trading laws paypal Неделата на гордоста (Skopje Pride Week) ќе се одржи по втор пат во Скопје од 20 до 29 јуни. Истата вклучува серија на настани како изложби, проекции на филмови, дебати, работилници, забави и дискусии. Настаните на Неделата на гордоста покриваат теми поврзани со правата на ЛГБТИ заедницата, родот и сексуалноста, феминизмот, сексуалното образование, правата на сексуалните работници и лицата кои живеат со ХИВ.

buy cheap Requip free fedex

order rx free Priligy Во рамките на неделата на гордоста ќе се проектираат и филмовите „Врела крв“, „We were here“ и документарецот на Наташа Гелева „Што е парада?“. Централни настани на Неделата на гордоста се отварањето на изложбата „Јазик, идеологија и насилство“, јавната дебата „Pride: провокација или потреба“ и завршниот настан во Паркот на франкофонијата кој ќе вклучува архива на ЛГБТИ активизмот во Македонија.

binary option robot paga

binäre optionen bot unnamed

banda di bollinger opzioni binarie diagramma a candela

http://tarbitoitutargalt.ee/?yaichko=trading-online-expo&170=29 trading online expo Целта на Неделата на гордоста е да ја зголеми видливоста на ЛГБТИ заедницата, да посочи на насилството и дискриминацијата и да алармира кон институциите на системот да превземат мерки кон нивно надминување.

come guadagnare 50 euro alla settimana Целосната програмата за објавување можете да ја погледнете opzioni binarie 350 a giornata овде.

cosà sono i trading di operazioni binarie Како во случајот со кампањата „Кажи НЕ на хомофобијата и трансфобијата“ поддржана од јавните личности, уште еднаш би сакале да потсетиме дека ние како граѓански организации се гледаме себе си повеќе во улога на јавни едукатори.

Leave a Reply

köp Viagra 130 mg på nätet Your email address will not be published. Required fields are marked *

iq option yahoo *

binární opce komerční banka *

trading al mimuto migliore sito

best forex platform australia

Training on binary options demo