Home » Вести » За што е добра редовната мастурбација?
Jolidon-basic-Men4

За што е добра редовната мастурбација?

Мастурбацијата е здрава и треба да се практикува секојдневно. Тоа го советуваат сексолозите посочувајќи дека има многу здравствени предности. На пример, спречува развој на карцином, барем ако може да се верува на најновото истражување кое вели дека повеќе од 5 ејакулации неделно го намалуваат ризикот од рак на простата за третина.

Редовната мастурбација исто така придонесува да се задржи цврстината на пенисот бидејќи со текот на годините тој буги од тонусот на мускулите. Со секс се јакната и мускулите на долниот дел од карлицата а тоа е многу важно за спречување на дисфункција. Со честа мастурбација може да се постигне одолговлекување на ејакулација со што се постигнува долготрајност.

Ејакулацијата го зајакнува имунитетот и ја зголемува количината на хормонот на стрес, кортизол. И секако, основната и сигурна полза од мастурбацијата е и доброто расположение. Една студија покажа дека снимка од мозокот на личноста која свршува изгледа исто како мозокот на личност која во тој момент зела хероин.