Home » Вести » Трка за помош на лицата со попреченост во видот – вклучете се!
10616281_1465515307055429_8142559781182731199_n

Трка за помош на лицата со попреченост во видот – вклучете се!

köpa Viagra på nätet Со симболична трка во должина од 1 км. оваа недела (12 октомври) во 11 часот во Градски парк Скопје ќе се поттикне свеста за потребите на лицата со попреченост во видот. Трката е во организација на скопскиот хаб Глобал Шајперс – “Пинк Супорт МК” а пријавувањето е на лице место. Организаторите нагласуваат дека во трката имаат право да учествуваат сите граѓани без разлика на пол, возраст, етничка припадност, сексуална ориентација или психо/физички пречки. Истата има за цел да ја подигне граѓанската свест за вклучување на лицата со пречки во видот во општествениот живот.

plus 500 opzioni binarie Скопскиот хаб на Глобал Шајперс одлучи да ја даде својата поддршка на настанот како дел од нивната мисија за поддршка на локални иницијативи. Инспирирани од мислата на светски познатиот Стиви Вондер „Ако човек има проблеми со видот не значи дека нема визија“ и водени од изреката на Марк Твејн „Добрината е јазик кој глувите можат да го чујат, а слепите да го видат“ младите лидери од скопскиот хаб ги повикуваат своите сограѓани и врсници да им се придружат во недела во симболичното заедничко трчање на еден километар.

ladder option broker – Драго ни е што иницијативата потекнува од бизнис ентитет кој покажува дека и во Македонија има простор за соработка меѓу двата сектори,  и е искрен напор за повеќе од пишана програма за општествена одговорност на некое големо претпријатие.  Всушност,  нашиот хаб е првата спојка на млади лидери во Македонија кои доаѓаат од бизнис секторот, граѓанскиот сектор и државните институции. Сеуште сме млади во постоењето, но, инспирирани од светските иницијативи на шејперите ширум светот, планираме со здружени сили и искрена посветеност да придонесеме кон нашата заедница,  изјави куратор на хабот, Ирина Јаневска.

http://www.boligsalg-spanien.dk/?nlnl=binaire-opties-autotrader&ad6=47 binaire opties autotrader Во своето локално делување хабот највува дека во иднина, освен поддршката на филанторпски иницијативи и партнерства кои имаат општествен импакт, планира да поддржува млади кои работат на иновации.

broker italiani opzioni binarie operazioni da 10 euro – Се радувам што првата инцијатива на скопскиот хаб е поддршка токму преку спортска активност, но како човек кој работи и на софтверски развој сметам дека може многу да се придонесе и преку иновација и технологија. Со скопските шејпери се воодушевивме од изумот на индиецот Анируд Шарма кој смисли патики кои имаат вградено вибрирачка технологија и се поврзани со мобилната апликација. Овој производ е наменет токму за лица со пречки во видот и служи за нивна полесна ориентација во градскиот метеж: преку апликацијата се дава рутата и потоа патиките вибрираат за вистинскиот правец. Еден пар патики чини околу 100 долари, ние се надеваме дека во иднина ќе му обезбедиме на Гоце Радевски еден пар, а и дека ќе инспирираме и поддржиме македонски млади умови да прават вакви корисни апликации и изуми, појасни Јордан Атанасовски од новини.мк.

binäre optionen zeitraum 10728573_10153318766446531_2014491816_n

best binary options app uk За Global Shapers

Home health rn jobs columbia sc Заедницата е иницијатива на Светскиот економски форум и е мрежа на хабови кои се базирани во градови ширум светот. Во моментот хабови има во 356 градови, од кои од изминатата година отворен е и хабот во Скопје. Хабовите се развиени и предводени од млади луѓе на возраст од 20 до 30 години, кои се исклучителни во својот потенцијал, успесите кои ги имаат зад себе и желбата да придонесат во нивните заедници. За таа цел хабовите превземаат активности и имплементираат локални проекти.

säkert att köpa Viagra på nätet Шејперите (Global Shapers) се високо мотивирани индивидуи кои имаат голем потенцијал за идни лидерски улоги во општеството. Тие се избрани врз основа на нивните постигнувања, лидерски потенцијал и посветеност да направат разлика и да го подобрат светот околу себе. Моментално скопските шејпери се тим од млади луѓе  кои се препознаени во јавноста (сопственици на успешни бизниси, истакнати лидери од граќанскиот сектор, донесувачи на одлуки во институции, иноватори, медумски лица итн). Хабот најавува дека во блиска иднина ќе биде објавен и јавен конкурс за прием на нови членови.

opcje binarne o co chodzi Преку заедницата на Global Shapers на младите им се дава можност да се поврзат со светската мрежа на Global Shapers, да се поврзат со другите заедници на Светскиот економски форум, како и да го претставуваат гласот на младите на настаните на Светскиот економски форум. Global Shapers се обединети во заедничката желба за канализирање на огромната енергија и ентузијазам на младите во градењето на помирен и инклузивен свет.

bonus without deposit binary Заедницата на Global Shapers е една од неколкуте заедници на Светскиот економски форум во кои припаѓаат и Young Global Leaders, the Global Agenda Councils, и  The Schwab Foundation for Social Entrepreneurs. Македонски членови во престижната мрежа на Young Global Leaders се г. Фатмир Бесими и г. Живко Мукаетов.

Leave a Reply

För Viagra 200 mg ingen recept Your email address will not be published. Required fields are marked *

mt4 binary options indicator free *

opzionibinarie per smartfone *

var köpa Viagra billigt

köp Viagra på nätet Idre, Sverige