Home » Вести » Табу тема: Од каде желбата за анален секс?
771498-shutterstock-140530657

Табу тема: Од каде желбата за анален секс?

Аналниот секс е прв на листата за многу машки, но не и за повеќето жени. Стручните сексолози одговараат на прашањето зошто машките се фасцинирнаи од идејата за анален секс. Еве што се заклучоците објавени во еден британски магазин.

Тоа е табу

Низ целата историја аналниот секс бил забранетото овошје. Поради тој фактор им е посебно привлечен на машките, изјавува најнаградуваниот еротски автор Дарен Мајклс. Сепак, машките имаат тенденција да го сакаат она што не можат да го имаат, нели?

Виновни се порно филмовите

– Премногу луѓе го изедначуваат она што го гледаат во порно филмовите со она што тие го практикуваат или сакаат да го прават, а тоа се однесува и на аналниот секс. Тој е стандард кога се работи за порнографија, според тоа многу машки се запознале со тоа и сакаат да го пробаат.

Мислат дека тоа го прави секој

Поради тоа што аналниот секс стана задолжителен во порно филмовите, многу момци мислат дека ќе пропуштат нешто многу важно ако не го пробаат.

sex-tape-roller-skate-sex

Возбуда кога има контрола

Мајкл вели дека аналниот секс се сведува на едно нешто – моќ. Имањето толку контрола е посебно возбудување за машките кои не се доминантни во секојдневниот живот.