Home » Вести » Секс во четврток, зголемена плата во среда!
couple-having-sex

Секс во четврток, зголемена плата во среда!

Понеделник е најисплатливо да купите камера или некоја друга слична дигитална опрема. Статистичките податоци покажуваат дека цените на такви уреди обично се во пад во понеделникот.

sony-a35-review

Според глобалните метеоролошки податоци, најмала шанса за врнежи има во вторник, што го  прави совршен ден за дружење со пријателите. Дождот и другите врнежи обично се во петок попладне, сабота и недела.

Седум од десет менаџери велат дека среда е денот во кој вработените можат да добијат зголемување на платата или унапредување.  Среда е идеален ден и за шопинг, бидејќи тој ден има најмалку гужви во продавниците, особено во вечерните часови.

placeholder-shopping

Во четврток, особено во утринските часови, природното ниво на хормонот на стресот кортизол е највисоко. Вишокот кортизол се јавува како резултат на напорната работна недела, а кортизолот ги стимулира и половите хормони поради што во четврток либидото ви е на врв.

Relationship with passionate affection

Ако планирате да продавате куќа или стан, потенцијалните купувачи закажете ги за во петок, се вели во две-годишната студија на американската Агенција за недвижности Redfin.

Сабота и недела со закон се прогласени за денови на уживање, и затоа не е добра идеја да се впуштите во обавување на обврски или други домашни работи. Повеќе спиење, дружење со пријателите или семејството ќе ви овозможи целосно полнење на батеријата во текот на викендот за повеќе да имате ентузијазам во наредната работна недела.

friends-coffee-talking-drinking-job-meeting-01