Home » Видео » Кина “лечи” хомосексуалност со електро шокови!?
Two men kissing, close-up, profile (B&W sepia tone)
Two men kissing, close-up, profile (B&W sepia tone)

Кина “лечи” хомосексуалност со електро шокови!?

Иако во Кина уште во 2001 година се укина хомосексуалноста како болест од сите извори на информации и луѓето со истополова ориентација се подобро прифатени, сепак претрпуваат многу притисоци. Деновиве на интернет голема тема на коментирање е кинеската “терапија” против хомосексуалност која се состои од хемиска терапија, хипноза и електрошокови.

– После секој електро шок пациентот се дистанцира од своите фантазии, наведуваат од болницата.

Овие терапии во целост се сметаат за ненаучни бидејќи не може да се коси со научните трудови кои велат дека истополовата привлечност не е болест. Хомосексуалните активисти сериозно реагираат на овие “медицински” начини на т.н лечење на хомосексуалноста а кинеските болници добија негативен поен и осуда од човештвото.