Home » Вести » Катар се надминува себеси – каков ќе биде градот каде ќе се одржи 2022 FIFA World Cup?
naslovnakatar

Катар се надминува себеси – каков ќе биде градот каде ќе се одржи 2022 FIFA World Cup?

Во подготовка да биде домаќин на идниот фудбалски настан, Владата на Катар издвои 45 билиони долари за да изгради огромен град наречен Лусаил. Локацијата изгледа премногу убаво и доволно голема и футуристички за да биде дел од оваа Планета.

n-LUSAIL-large570

Кога се одлучи градот да има шопинг центар, ЗОО, училишта, болница и сместување за повеќе од 250 илјади жители, CNN објави дека од едното до другото место ќе се оди со такси по вода и подземни тунели. Футиристичката интерактивна мапа на новиот центар во Катар вклучува и ултра модерни приватни острови и луксузна марина за јахти.

o-KYS-570

Како е замислено да изгледа овој град кој се гради наменски за потоа да прерасне во цела туристичка атракција може да погледнете тука.

o-LUS-570

o-LUSA-570 o-LUSAIL-570 (1) o-LUSAIL-570

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*