Home » Вести » Beats официјално продадени за 3 милијарди долари на Apple
17804463885386e9691dd96152578302_orig

Beats официјално продадени за 3 милијарди долари на Apple

По сите шпекулации Apple официјално ја купи Beat Electronics како и Beats Music streaming servis за вкупна сума од 3 милијарди долари.

Ова е најголемиот откуп во досегашната историја на компанијата и најголем работен потег кој го направи Тим Кук за позицијата извршен директор на компанијата што го наследи од легендарниот Стив Џобс.

– Музиката е исклучително важен дел од нашиот живот. Тоа е причина зошто продолживме да инвестираме во музика и одлучивме да споиме два исклучителни тима и да продолжиме да создаваме најиновативни музички производи и сервиси во светот, изјави Тим Кук.

15497108045386e8ef802a3706463726_orig

Beats се основани во 2008 година од музичарот и продуцент Dr. Dre и Џими Јовин. Основната дејност е продажба на слушалки и звучници но и програмски пакети како и музички сервис за стримување музика.